sâmbătă, 22 februarie 2014

Albirea endodontica

In cazul dintilor devitali, chiar daca sunt tratati endodontic apare in timp o modificare de culoare vizibila in comparatie cu un dinte sanatos cu pulpa integra. Spre deosebire de alte tipuri de coloratii care apar pe suprafata dintilor si care sunt datorate infiltratiilor externe, in acest caz modificarea culorii se produce din interior.

Albirea dentara se face intotdeauna in functie de cauzele care au dus la aparitia coloratiilor, in consecinta, in acest caz albirea se face din interiorul dintelui: albirea endodontica.
Aceasta se face doar in cabinetul stomatologic si se efectueaza separat pentru fiecare dinte afectat.

Este o procedura rapida si nedureroasa, care consta in indepartarea unei parti din obturatia coronara si aplicarea unei substante de albire in interiorul dintelui. Procedura se repeta de cate ori este necesar pentru obtinerea culorii dorite.

De retinut:
Substantele de albire actioneaza doar asupra dintilor naturali, obturatiile, coroanele sau orice alta lucrare protetica isi pastreaza culoarea initiala si dupa tratament. De aceea este recomandat ca orice procedura de albire sa se faca sub supravegherea medicului stomatolog pentru a obtine rezultatele estetice dorite.

Postari populare