sâmbătă, 22 februarie 2014

Primii pași către o dantură sănătoasă


O îngrijire zilnică și corectă a dinților și o alimentație echilibrată ar trebui să ne mențină dinții sănătoși. Însă periajul nu este întotdeauna perfect, iar alimentația nu este lipsită de riscuri, așa că mai devreme sau mai târziu apar anumite probleme, de la colorații inestetice pe suprafețele dentare sau depuneri de tartru, până la afecțiuni gingivale sau alte afecțiuni orale.

În aceste condiții, consultațiile stomatologice periodice sunt cel mai important pas spre o dantură sănătoasă, un zâmbet frumos și vizite plăcute la dentist. În timpul consultațiilor periodice se va face o evaluare generală a stării de sănătate orală, igienizarea profesională la intervalele stabilite de medicul stomatolog și identificarea punctelor slabe în îngrijirea dentară și clarificarea acestora. Medicul stomatolog poate să recomande anumite produse de igienă orală potrivite pentru îngrijirea personală în funcție de afecțiunile la care sunteți susceptibil.

Asigurarea unei igiene dentare corespunzătoare presupune:

  • Periajul corect, după fiecare masă sau de cel puțin 2 ori pe zi, obligatoriu seara înainte de culcare.
  • Folosirea zilnică a  aței dentare pentru îndepărtarea resturilor alimentare interdentare și curățarea locurilor inaccesibile periuței de dinți.
  • Clătirea cu apă de gură.
  • Dieta echilibrată.
  • Consultațiile periodice, care permit descoperirea afecțiunilor dentare în faze incipiente.
Respectarea acestor pași înseamnă evitarea pe termen lung a afecțiunilor dentare și vizite plăcute la dentist.  

Postari populare