duminică, 23 februarie 2014

Zambetul poate sa spuna totul despre stilul nostru de viata


Zambetul poate sa spuna multe despre fiecare, acesta arata felul in care ne preocupa sanatatea si ingrijirea personala. Mai mult, stilul de viata personal, obiceiurile alimentare si sociale se reflecta in aspectul si starea de sanatate a dintilor nostri. Asa ca zambetul spune totul despre noi.

Sanatatea dintilor este strans legata de stilul de viata. Spalatul de cel putin doua ori pe zi, folosirea atei dentare, a apei de gura si vizitele regulate la dentist sunt lucruri pe care le putem face pentru ca dintii nostri sa arate mereu impecabil. Insa dintii sufera la fel ca si orice alta parte a corpului atunci cand facem excese.

Alimentatia de zi cu zi poate sa fie cauza cariilor dentare, asa ca o dieta sanatoasa este importanta pentru mentinerea sanatatii dentare. O dieta sanatoasa inseamna un consum echilibrat de alimente din toate grupele alimentare si evitarea exceselor.

Limitarea consumului de zahar este importanta pentru prevenirea cariilor dentare. Cea mai mare cantitate de zahar o consumam prin dulciurile procesate si sucuri, insa trebuie sa luam in considerare si zaharurile ascunse in aproape orice produs procesat sau aportul din fructe.

Fumatul se adauga listei de lucruri de evitat pentru mentinerea sanatatii cavitatii orale. Fumatul provoaca ingalberirea dintilor, cauzeaza respiratia neplacuta si creste riscul de aparitie a afectiunilor gingivale.

Consumul excesiv de alcool este la fel de daunator pentru dinti pe cat este pentru intregul organism. Alcoolul poate provoca erodarea smaltului dentar si astfel favorizeaza dezvoltarea cariilor dentare.

Anumite alimente favorizeaza aparitia coloratiilor si a petelor pe suprafetele dentare. Pentru mentinerea albului natural al dintilor este recomandata evitarea produselor care ii coloreaza: vinul rosu, cafeaua, ceaiurile, fumatul, anumite condimente si pigmenti alimentari.

Aspectul si sanatatea dintilor pot fi imbunatatite daca sunt cunoscute mai multe lucruri despre alimentele si produsele folosite zi de zi.

Postari populare